Friday, February 15, 2008

Psychoanalytische bibliotheek te koop
Ons antiquariaat groeit uit zijn voegen. We hebben van bijna alle onderdelen van de gedragswetenschappen een mooie collectie opgebouwd maar ruimtegebrek dwingt ons pas op de plaats te maken. En eerlijk gezegd is het ook om onze hartewens, verder specialiseren in de hypnose, te verwezenlijken. Om daarvoor ruimte te maken stoten we een paar grote samenhangende collecties af. Eén daarvan is een prachtige verzameling ‘psycho-analyse’.
Voor een particuliere liefhebber of vakorganisatie een unieke kans een magnifieke psycho-analytische bibliotheek te bemachtigen. De collectie bestaat uit 817 titels van boeken en brochures waaronder tientallen uitgaven van de Internationale Psychoanalytische Verlag (IPV) en eerste drukken in originele staat van onder meer K. Abraham, M. Bonaparte, S. Ferenczi, S. Freud, A. Freud, O. Rank, Th. Reik, W. Reich en W. Stekel.
Daarnaast zijn er tientallen nummers van psychoanalytische tijdschriften van vóór 1940 met belangrijke artikelen die nooit in boekvorm verschenen zijn.
Een nagenoeg complete reeks van de Psychoanalytische Almanach mag zeker niet ongenoemd blijven. Naast de Freudiaanse school zijn er ook belangrijke werken van A. Adler, C.G.Jung en J. Lacan in deze bibliotheek opgenomen.
Van alle titels zijn, voor zover daarin opgenomen, de volgnummers van de Grinstein bibliografie vermeld. Natuurlijk wordt een set van dit vijfdelige standaardwerk meegeleverd.
Bijzondere plaats in deze bibliotheek nemen de Nederlandstalige uitgaven in. Zowel de eerste drukken van vroeg vertaald werk van S. Freud en C.G. Jung ea als origineel werk van onder meer Arndt,Van der Hoop, Stärcke, en Westerman Holstijn zijn aanwezig. Van de laatste onder meer het tweedelig proefschrift gesigneerd met opdracht. Van Lampl de Groot is met een flinke collectie boeken én overdrukken van tijdschriftartikelen royaal vertegenwoordigd. Uiteraard ontbreken honderden boeken van en over moderne auteurs zoals Melanie Klein, H. Kohut en Kernberg niet.
De gehele bibliotheek beslaat ongeveer 20 meter plankruimte. Op verzoek sturen we graag een doorzoekbare catalogus per email toe. Bezichtiging is na afspraak per telefoon of email mogelijk.
De cataloguswaarde van deze unieke bibliotheek bedraagt ruim € 18300,-. De vaste prijs voor de hele collectie is € 9150,00. Onze voorkeur gaat uit de verkoop van deze bibliotheek als éen geheel. Financiering middels huurkoop is mogelijk.
Desgewenst kan bij aankoop de titelbeschrijvingen op diskette worden meegeleverd.

Voor informatie: Antiquariaat Lilith: Johan Eland, Rompertpark 93, 5233 RK Den Bosch, lilith@lilith.nl

No comments: